Art Battle – državno prvenstvo 2023.

Finale internacionalnog takmičenja slikanja uživo 1. decembra u velikoj sali SKC-a

Srbija bira svog predstavnika! 12 finalista ponovo će stati pred svoje štafelaje i nastupati pred publikom u tri čina od po 20 minuta! Ovaj jedinstven događaj održava se u više od 80 gradova na svetu, a sada u Beogradu biramo finalistu koji će nas predstavljati na svetskom prvenstvu. Art Battle je nastao u Torontu 2009. godine, idejom da se promovišu lokalni umetnici na globalnom nivou, kao i da se ljudima približi jedan od najlepših oblika stvaranja kroz interaktivnu igru publike i umetnika.

„Do sada smo u Beogradu ugostili preko 70 slikara. Mnogi od njih su bili iz regiona kao i stranci koji žive i rade u Beogradu. Sada spremamo državno prvenstvo sa izabranim finalistima, 1.decembra od 19.00 u velikoj sali SKC-a, a pobednika šaljemo na svetsko prvenstvo koje je planirano za sledeću godinu u Americi”, poručuje nam Miona Čolović, organizator za Srbiju.

Možete postati vlasnik bar jedne od 16 slika koje će to veče nastati pred vašim očima, ili jednostavno uživati u muzici i stvaranju umetnosti.

Glasanje je besplatno i se odvija putem zvanične Art Battle® aplikacije.

Slikari koji će se takmičiti na državnom prvenstvu su: Bojan Savić, Jovana Stevanović, Filip Daćevac, Magdalena Gašić Galliano, Stefan Braković, Danijel Peršić, Katarina Milošević, Sofija Obradović, Biljana Midorović, Bojana Dejović, Emilijana Marković i Mila Lazarević.

Karte se mogu nabaviti na ulazu ili online. Kupovinom karte online uz promo kod AB22923 dobija se popust od 20% https://tickets.rs/event/art_battle_7789

Za studente uz važeći Index ulaz je 500 rsd.

Foto: ILustracija / pixabay

Ako ste propustili