Prvi put u Srbiji – Art Battle(R) performans u slikanju uživo – Umetnička bitka u tri čina

Internacionalni performans, pod nazivom Art Battle® održava se u preko 50 gradova na svetu, a sada i u Beogradu, gde nas 25.marta od 20 časova očekuje početak nove sezone u velikoj Sali Studentskog kulturnog centra. Ovaj jedinstven spoj muzike i slikarstva je nastao u Torontu, idejom da se ljudima približi jedan od najlepših oblika stvaranja kroz interaktivnu igru publike i umetnika.

12 slikara uz muziku nastupa u tri čina, pretvarajući prazno platno u umetnička dela za samo 20 minuta! U međuvremenu, publika može da glasa i licitira za svog favorita na licu mesta preko zvanične Art Battle® aplikacije. Pobednik se kvalifikuje za državno, evropsko i svetsko prvenstvo.

Prijava za umetnike je uvek besplatna i za učešće im se obezbeđuje material za slikanje.

“Ovaj događaj je osmišljen kako bi se promovisala umetnost i da se pruži šansa svim umetnicima koji žele da pokažu svoje umeće na jedinstven način. Do sada smo ugostili puno talenata i planiramo da kada sakupimo 12 finalista, napravimo veliki nacionalni turnir sa svim pobednicima, gde će publika izabrati slikara koji će nas predstavljati na evropskom ili svetskom prvenstvu. “ – podelila je sa nama Miona Čolović, organizatorka događaja.

25.marta u velikoj Sali SKC-a nastupaće: Goran Ostojić Vid, Ružica Milovanović, Andrija Hadžić, Anka Stojanivić, Stefan Braković, Anica Mitić, Biljana Midorović, Osman Ahmed, Ivona Miletić, Saša Gavrilović, Ivana Vraničić, Pit Niker.

Karte se mogu nabaviti na ulazu (cena 1500 din) ili online preko portala Tickets.rs (cena 1200 din)

Foto: arhiva / A.M

Izvor: SKC

Ako ste propustili