Premijera predstave „Mrzim pozorište“

Predstava „Mrzim pozorišteˮ premijerno na Dorćol Platz-u

O ovisničkoj prirodi izvođačkih umetnosti. O pandemiji, kao pokušaju odvikavanja. O rekovalescenciji, umoru i beznađu. O posvećenosti, ljubavi i strasti. O nasilju i sujeti.

O otkazivanjima, iz političkih i svih drugih razloga. O pozivu kao ukusu, o ukusu kao karakteru i karakteru, kao sudbini. O besmislu oponašanja sveta, koji je besmislen.
MRZIM POZORIŠTE je autorski i autobiografski performans Minje Bogavac – pozorišne autorke i radnice u kulturi Srbije. Autorka performansa, radi u profesionalnom pozorištu od svoje dvadesete godine. Sada ima četrdeset jednu.
Performans kombinuje pozorišnu teoriju, praksu i ličnu ispovest umetnice, nakon dve decenije pozorišnog rada. Performans je duhovit, satiričan, ironičan. U svojoj eksplicitnoj nameri da omalovaži pozorišnu umetnost i njen značaj u društvu, zapravo priča priču o igri – kao smislu života, kao najvažnijoj stvari na svetu.
Pozivamo vas da 27. marta, na Svetski dan pozorišta, od 20č na sceni Reflektor teatra na Dorćol Platz-u (Dobračina 59b, Beograd) zajedno sa Minjom Bogavac upoznate čudesan svet pozorišta!
Više informacija o kupovini karata možete pronaći na veb-sajtu Reflektor teatra www.reflektorteatar.rs.

Performans je delimično finansiran dobrovoljnim donacijama građana, sakupljenim u kampanji „VI STE VIŠE OD PUBLIKE: producirajte predstave Reflektor teatra” 2021. Takođe, nastao je u koprodukciji sa nezavisnim art-habom RADAR iz Sofije, gde je premijerno izveden 2022. u okviru festivala „New Stages SouthEast” koji organizuje Gothe Institut Bulgarien. Performans se igra u verziji na srpskom i verziji na engleskom jeziku.

MILENA MINjA BOGAVAC (Beograd, 1982) je spisateljica, dramaturškinja, pozorišna redateljka, scenaristkinja, pesnikinja, aktivistkinja, dramska pedagoškinja i radnica u kulturi. Kreativna je direktorka organizacije Centar E8 i direktorka Reflektor teatra, angažovane pozorišne trupe koja posluje u sklopu ove organizacije. Nezavisno od stalnog angažmana, piše, režira i radi kao dramaturškinja, u okviru raznih institucija ili organizacija sa nezavisne umetničke scene u Srbiji i regionu.
JUGOSLAV HADŽIĆ (Smederevo, 1976) je muzičar i glumac. Od 2002. do 2014. Bio je stalni je član Dah teatra. Godine 2014, sa koreografkinjom i rediteljkom Sanjom Krsmanović Tasić, osnovao je nezavisnu trupu Hleb teatar. Radi u Hleb teatru, kao glumac, kompozitor, muzičar, asistent režije i tehničar. Od 2015. godine, radi kao dizajner zvuka i tonski tehničar u Bitef teatru. Tehnički je direktor festivala MATER TERRA i Plesnog festivala „Dani Smiljane Mandukić”.

Foto: Ilustracija / pixabay

Ako ste propustili