Zorana Mihajlovićeva odbila poziv ambasadora SAD zbog hapšenja Marka Đurića

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uputila je večeras, nakon privođenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, pismo ambasadoru SAD Kajlu Skotu u kojem ga obaveštava da ne prihvata njegov poziv da prisustvuje gostovanju američke trupe na Beogradskom festivalu igre.

„Član Vlade Republike Srbije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gospodin Marko Đurić, danas posle podne priveden je u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo su teški trenuci za Vladu Republike Srbije i za mene lično, u kojima svi delimo zabrinutost za sigurnost gospodina Đurića i za ukupan razvoj situacije i bezbednost naših građana na severu Kosova i Metohije.

Imajući u vidu ovakve šokantne, za mene potpuno nerazumljive i duboko neprihvatljive akcije privremenih institucija na Kosovu i Metohiji prema članu Vlade Srbije, obaveštavam Vas da neću prihvatiti Vaš poziv da prisustvujem večerašnjem gostovanju američke baletske trupe na 15. Beogradskom festivalu igre“, navodi se u pismu.

Foto:arhiva /Vlada Srbije

Ako ste propustili