Zorana Mihajlović vanredno obišla deonicu od Obrenovca do Uba

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović vanredno je danas obišla deonicu od Obrenovca do Uba na Koridoru 10 i tom prilikom konstatovala da su kontrole urodile plodom, jer su za 40 dana asfaltirana 22 kilometra.

Razlog nenajavljene kontrole radova na ovoj deonici, dugoj 26,2 kilometra, koje izvode kineska kompanija “Šandong” i domaće firme, bio je da se Mihajlović uveri u to u kojoj meri su radovi napredovali od poslednje posete u avgustu.

Ona je iskazala zahvalnost ambasadoru NR Kine u Srbiji, koji takođe često obilazi gradilište, ali i izvođačima na tome što su razumeli prioritete i shvatili poruku da država potpisuje ugovore i traži njihovo ispunjenje, kako u pogledu rokova, tako i kvaliteta rada.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo trenutnom dinamikom radova na deonici od Obrenovca do Uba, dodavši da očekuje da radovi budu završeni u roku.

Srbija, kako je podvukla, ima odličnu saradnju sa velikim brojem kineskih kompanija sa kojima radi na infrastrukturnim projektima trenutno vrednim 2,5 milijardi dolara, a kada se završe svi pregovori, čak šest milijardi dolara.

Ona je izrazila uverenje da će saradnja sa kineskim firmama biti još bolja, jer za to ima potencijala.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili