Zorana Mihajlović u višednevnoj poseti Kini

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boraviće od 12. do 17. maja u zvaničnoj višednevnoj poseti NR Kini kao član delegacije Republike Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Mihajlović će tokom ove posete sa kineskim kompanijama i bankama potpisati tri sporazuma o infrastrukturnim projektima.

Reč je o memorandumima o razumevanju za gradnju autoputa od Preljine do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, kao i za gradnju Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume.

Takođe, biće potpisan i ugovor sa Eksim bankom o povlašćenom kreditu za finansiranje Projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, deonice od Beograda do Stare Pazove.

Ukupna vrednost svih ovih projekata veća je od tri milijarde evra.

U ime Vlade Srbije, Mihajlović će potpisati i Sporazum o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture sa Vladom Narodne Republike Kine.

Ona će u kineskom nacionalnom centru prisustvovati međunarodnom forumu „Put i pojas za međunarodnu saradnju“, koji će otvoriti predsednik Kine Si Đinping, kao i okruglom stolu posvećenom partnerstvu i povezivanju, zajedno sa 28 lidera iz čitavog sveta.

Delegacija Srbije će tokom posete obići i železaru „Tangstil“ i imati bilateralne sastanke sa predsednikom i premijerom Kine Si Đinpingom i Li Kećiangom.

Mihajlović će tokom posete imati i bilateralne sastanke sa predstavnicima velikog broja kineskih, evropskih i australijskih kompanija i organizacija, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ako ste propustili