Značaj daljeg nesmanjenog prisustva Unmika na Kosmetu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas specijalnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefa Unmika Zahira Tanina, u okviru njegove redovne posete Beogradu, pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN o radu Unmika.

Dačić je sa Taninom razgovarao o aktuelnoj, osetljivoj bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno nakon tragičnog ubistva Olivera Ivanovića, kao i o aktuelnim dešavanjima povodom pokušaja ukidanja Specijalnog suda za zločine OVK.

Teme razgovora bile su i perspektiva dijaloga Beograda i Prištine i angažman Unmika.

Tokom susreta ukazano je na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja ove misije radi stvaranja uslova za normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Dačić je naglasio da je za Republiku Srbiju očuvanje aktuelne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti UN na ovu temu od izuzetne važnosti, posebno u kontekstu nastojanja u pravcu izgradnje poverenja i stabilnosti.

On je izrazio posebnu zahvalnost na uloženim naporima u implementaciji mandata Unmika, kao i očekivanje da će misija i u narednom periodu nastaviti sa njegovim sprovođenjem u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 (1999), navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Next Post

Diane Lane i Greg Kinnear pridružili se finalnoj sezoni serije "House of Cards"

Сре јан 31 , 2018
Nakon odlaska Kevin Spacey-a iz serije „House of Cards“, zbog optužbi o navodnom seksualnom zlostavljanu, u finalnoj sezoni se očekuje dolazak nekoliko glumaca a za sada tu su Diane Lane i Greg Kinnear. Cela završna sezona će biti usmerena ka Robin Wright ili ti Claire Underwood ženi predsednika. Foto:Instagram Podeli na FacebookPodeli na Twitter