Zlatibor Lončar otvorio je danas na Klinici za urologiju Kliničkog centra Srbije renovirano odeljenje intenzivne nege

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar otvorio je danas na Klinici za urologiju Kliničkog centra Srbije renovirano odeljenje intenzivne nege sa 14 kreveta, a puštena je u rad i operaciona sala sa najnovijim laparoskopskim stubom.
Lončar je tom prilikom rekao da ta klinika, u kojoj su renovirane još dve operacione sale i Odeljenje za transplantaciju bubrega, sada liči na savremene bolnice koje postoje u Evropi.

Time su, kako je podvukao, stvoreni uslovi da se u toj zdravstvenoj ustanovi radi bolje i više, ali i da se uvode nove metode i obučavaju nove generacije mladih lekara.

On je ukazao na to da je u toj klinici od početka godine do danas pregledano više od 30.000 pacijenata, kao i da je urađeno oko 3.000 operacija, i to ne računajući jednodnevne intervencije.

Ministar je, na pitanje kada pacijenti oboleli od karcinoma bubrega mogu da očekuju da im bude dostupna inovativna terapija, naveo da su to izuzetno skupi lekovi, napominjući da je na sednici Vlade odobreno da se 23 inovativna leka stave na pozitivnu listu i da su prioritet bila deca i onkološki pacijenti.

Pravimo strategiju uvođenja inovativnih lekova za naredne četiri godine. Osluškujemo potrebe pacijenata i u skladu sa našim mogućnostima uvodićemo nove lekove, naveo je Lončar.

Direktor KCS Milika Ašanin rekao je da se stvaraju preduslovi za bolji rad lekara i uslove lečenja pacijenata, te da je za manje od godinu dana iz budžetskih sredstava renovirano šest klinika u Kliničkom centru Srbije.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili