Železnička stanica „Topčider“ opremljena neophodnom infrastrukturom

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije ocenilo je danas da su navodi da železnička stanica „Topčider“, sa koje saobraća međunarodni voz za Bar, nije opremljena neophodnom infrastrukturom, netačni i zlonamerni.

Ministarstvo u saopštenju apeluje na građane da na železničkim stanicama ne prelaze preko koloseka, već da koriste isključivo predviđene peronske staze kako bi se ukrcali u planirani voz i na taj način osigurali bezbedno odvijanje saobraćaja.

Imajući u vidu snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama, koji nisu dobronamerni, niti služe svrsi, Ministarstvo obaveštava građane da su navodi da stanica „Topčider“, sa koje saobraća voz za Bar, nije opremljena neophodnom infrastrukturom, netačni, i pita se čime se sve pojedinci služe kako bi, suprotno istini, omalovažili rezultate koje postižemo kroz reformu i unapređenje infrastrukture u zemlji.

Iako je železnička stanica „Topčider“ samo privremeno rešenje do izgradnje nove tehničko-putničke stanice u Zemunu, na Topčideru su uređeni blagajna i čekaonica, produženi peroni i postavljena rampa za utovar i istovar automobila.

Na video-snimku i fotografijama, u prilogu saopštenja, jasno se vide uredni peroni i staze koje građani treba da koriste, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili