Završni ispit u avgustovskom roku polagaće 766 učenika

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će završni ispit u avgustovskom roku biti realizovan 17., 18. i 19. avgusta, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2022/2023. godinu.

Završni ispit u avgustovskom roku polažu samo oni učenici osmog razreda koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati 22. avgusta, dok se upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu vrši neposredno u školi, u petak i subotu, 26. i 27. avgusta.

Škole u kojima se ostvaruje program osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO), završni ispit u avgustovskom roku organizuju 18. avgusta, polaganjem jednog testa.

U avgustovskom roku planirano je da polaže 766 učenika i polaznika, od toga 727 će polagati test/ove na srpskom jeziku, deset na albanskom, 12 na bosanskom, 13 na mađarskom i četiri na rumunskom jeziku.

Ako ste propustili