Zatvoren privatni vrtić u Borči

Prosvetna inspekcija Grada Beograda uručila je danas rešenje o privremenoj zabrani rada izdvojenog odeljenja „Gliša” Predškolske ustanove „Kutak” u Borči jer su radili bez verifikacije novog prostora, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, a preneo Beoinfo.

„Ovaj vrtić će od ponedeljka biti zatvoren dok ne ispuni sve uslove koje zakon propisuje, odnosno dok ne dobije verifikaciju Ministarstva prosvete da rad može nastaviti i u novom prostoru. Ovo je već drugi ovakav primer ove godine i ujedno upozorenje vlasnicima privatnih vrtića da se kršenje propisa neće tolerisati“ rekao je gospodin Gak.

Vrtić je 2018. godine dobio dozvolu za rad, ali je u međuvremenu promenio adresu izdvojenog odeljenja, odnosno premestio vrtić u novi prostor bez potrebne dozvole za nastavak rada.

U ovu ustanovu upisano je 54 dece. Na listi vrtića u kojima roditelji mogu da koriste subvenciju Grada Beograda u mesečnom iznosu do 22.411,98 dinara u ovom trenutku nalaze se 423 privatna vrtića, u koje ide 21.412 dece.

Izvor: Beogradske vesti, Beoinfo

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili