Zaplenjena veća količina droge u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu su, u četiri odvojene akcije, zaplenili veću količinu opojnih droga, vagice za precizno merenje i novac, podneli više krivičnih prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičene priveli nadležnim tužilaštvima.

U prvoj akciji, prilikom pretresa stana i drugih prostorija u jednoj ulici na području Voždovca, kod sedamnaestogodišnjeg maloletnika policija je na stolu u sobi pronašla 45,75 grama heroina spakovanog u više manjih kesica, vagicu za precizno merenje sa tragovima ove opojne droge, a na komodi na bočnoj terasi stana 13,42 grama marihuane i novac.

U istoj akciji, takođe kod sedamnaestogodišnjaka, u ličnoj torbici pronađeno je 147 grama heroina, a u kući i vagica za precizno merenje.

Mladići su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom Višem javnom tužilaštvu za maloletnike.

Prilikom pretresa kuće i drugih prostorija u naselju Beli Potok, u drugoj akciji, u dvorištu porodične kuće osumnjičenog I.V.  policija je pronašla 115 stabiljki zasađene marihuane, veličine od 50 centimetara do četiri metra, dok je u kući u kuhinji na zidu pronašla vagicu za precizno merenje sa tragovima marihuane, kao i četiri kesice sa 326,93 grama ove opojne droge. I.V. je priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

Policija je u trećoj akciji, tokom patrolne delatnosti, u blizini izvora i Lovačke kuće u Belom Potoku, pronašla zasad marihuane. Nakon veštačenja ove opojne droge, protiv dvadesetšestogodišnjeg mladića biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U četvrtoj akciji koja je takođe realizovana na području Voždovca, u dvorištu porodične kuće, pronađeno je: 42 grama heroina, smesa za uvećanje mase heroina tzv. „baza“,  mase 680 grama, 200 grama marihuane, 0,66 grama hašiša, 34,25 grama kreatina, dok je u kuhinjskom elementu pronađena vagica za precizno merenje.

Osumnjičeni R. S. će, po isteku zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor:MUP

Ako ste propustili