Zaplenjena veća količina droge u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u dve odvojene akcije uhapsili dve osobe koje su osumnjičene da su na teritoriji Beograda počinile različita krivična dela.

Pripadnici policije u Beogradu zaplenili su približno kilogram i 500 grama marihuane i uhapsili D. B. (1977) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u stanu osumnjičenog pronašla marihuanu zapakovanu u deset kesa, revolver, 75 komada municije različitog kalibra, prepravljenu pušku i elektronsku vagicu za merenje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. M. (1993), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo ucena.

Osumnjičeni se tereti da je od oštećenog potraživao novac u iznosu od 5.000 evra kako ne bi objavio njegove kompromitujuće fotografije i snimke.

Oštećeni je osumnjičenom uplatio 300 evra, nakon čega je N. M, kako se sumnja, nastavio da od njega potražuje ostatak novca.

Policija je, prilikom pretresa stana osumnjičenog, pronašla mobilni telefon sa snimcima kojima je ucenjivao oštećenog.

Osumnjičenom N. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili