Zamena srpskih vozačkih dozvola za nemačke bez polaganja vozačkog ispita

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Rebić i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman potpisali su danas Zajedničku izjavu o namerama između dve zemlje o procedurama za zamenu vozačkih dozvola, koja je od posebnog značaj za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Nemačkoj.

Rebić je istakao da će na osnovu ove izjave državljanima Srbije biti omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj.

Potpisivanje ove izjave, kako je naveo, predstavlja još jednu u nizu uspešnih aktivnosti koje se sprovode između Srbije i Nemačke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je podsetio, i u prethodnom periodu ostvarilo je plodonosnu saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke.

Takođe, on je ukazao na to da Nemačka u velikoj meri pruža podršku reformskim aktivnostima u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ditman je istakao da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dveju zemalja, koji borave u Nemačkoj i Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita, da zamene vozačke dozvole.

On je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol plodotvorne saradnje Nemačke i Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ako ste propustili