Žalba na odluku Interpola o povlačenju optužnice za Haradinajem

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije uputiće inicijativu Ministarstvu pravde i Tužilaštvu za ratne zločine kako bi zajedno uložili žalbu na odluku Interpola da poternice za Ramušem Haradinajem i još 17 osoba, koje je za njima zbog ratnih zločina raspisala Srbija, više ne budu na snazi.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je Komisija za kontrolu međunarodnih poternica u Lionu usvojila žalbu Unmika i 1. decembra ove godine odlučila da Interpol više neće tretirati ove poternice, odnosno da će ih izbrisati iz sistema.

Nadležni u Ministarstvu unutrašnjih poslova već razmatraju detalje ove odluke i MUP će uputiti inicijativu nadležnom Ministarstvu pravde i Tužilaštvu, kako bi nakon detaljnih analiza zajedno pripremili odgovor u ime Srbije.

Next Post

Nakon 15 godina aktiviran Budžetski fond za nacionalne manjine

Суб дец 2 , 2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić doneo je 30. novembra ove godine Odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finansiranje programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2017. godini. Odluka je doneta na osnovu Liste vrednovanja […]