Zahvaljujući DNK analizi rešena misterija Džeka Trboseka

Misterija indetiteta Džeka Trboseka ,serijskog ubice ,je rešena zahvaljujući DNK analizi.

Džek Trbosek je bio serijski ubica koji je,kako se sumnja,ubio 5 žena u perodu od 1888 do 1891.godine. Misterija oko zloglasnog serijskog ubice snimane su serije,filmovi,knjige a bio je i tema mnogobrojnih teorija zavere.

DNK analizu koju su objavili dva britanska istraživača indetifikuje Džeka Trboseka kao Arona Kosminskog koji je bio jedan od osumnjičenih u istrazi.

DNK analiza sprovedena je sa šala koji je pronađen u blizini jedne od žrtava Cathеrinе Еddоvеs, čije je telo pronađeno 30.septembra 1888.godine.

Međutim,i ovo istraživanje treba uzeti sa rezervom jer su se ubijene žene bavile prostitucijom,pa je moguće da je osumnjičeni bio jedan od mušterija ubijene žene.

Foto:ilustracija/pixabay

Next Post

Skupština оpštinе Grоcka izglasala jе оstavku dоsadašnjеg prеdsеdnika Dragоljuba Simоnоvića

Сре мар 20 , 2019
Skupština оpštinе Grоcka izglasala jе оstavku dоsadašnjеg prеdsеdnika Dragоljuba Simоnоvića. Za novog predsednika opštine predložena je i izabrana Živadinka Аvramоvić kоja jе dо sada bila zamеnica prеdsеdnika оpštinе. Dragoljub Simоnоvić izjavio je da daje оstavku zbоg situacijе u kоjоj sе nalazi. Sada bivši predsednik opštine Grocka sumnjiči se da je […]