Zadržavanje zbog neprijavljivanja krivičnog dela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Vranju doneli rešenje o zadržavanju S. C. (1992) zbog sumnje da je u svom taksiju vozio muškarca osumnjičenog da je juče na putu Bujanovac–Končulj, kod sela Turija, iz vatrenog oružja ubio dve žene, stare 44 i 21 godinu.

Tom prilikom povređeno je jednogodišnje dete, kome je lekarska pomoć ukazana u Zdravstvenom centru u Vranju, odakle je prebačeno u Klinički centar u Nišu.

S. C. se tereti za to da je osumnjičenog prvo odvezao do mesta zločina, a potom po njegovom naređenju zaustavio automobil u kojem su se nalazile žene i dete.

Nakon izvršenja krivičnog dela, S. C. je osumnjičenog odvezao do Bujanovca i tu ga ostavio, a događaj nije odmah prijavio policiji.

Policija je identifikovala muškarca osumnjičenog za teško ubistvo i intenzivno traga za njim.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, S. C. je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Ako ste propustili