Zabranjene sve posete osuđenicima u naredne dve nedelje

Foto:Ilustracija/pixabay

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je da će u narednih 14 dana biti zabranjene sve posete osuđenim licima u kazneno-popravnim zavodima i okružnim zatvorima u Srbiji.

Ova odluka doneta je u cilju sprečavanja moguće epidemije virusa korona u penalnim ustanovama, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

Osuđenim licima biće omoguđeno da u što većoj meri koriste telefonske govornice.

Advokati imaju pravo na posete svojim branjenicima koji se nalaze u pritvoru samo ako u narednih sedam dana imaju zakazano suđenje u pritvorskim predmetima, i to u trajanju od 30 minuta radi pripremanja odbrane.

Posete pritvorenim licima od strane advokata biće sprovedene uz pune mere zaštite, koje podrazumevaju staklenu ili drugu providnu barijeru između sagovornika, kao i obavezno korišćenje zaštitnih maski za lice i rukavica.

Upravnici zavoda će u neposrednom kontaktu sa postupajućim sudijama i uz njihovo odobrenje obezbediti uslove za to da se i pritvorenim licima omoguće telefonski razgovori u meri u kojoj je to moguće i opravdano, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Next Post

Od sutra dezinfekcija prostora između velikih stambenih blokova

Пон мар 30 , 2020
Od utorka kreće dodatna dezinfekcija prostora između velikih stambenih blokova i zgrada pikap vozilima koji su korišćeni za prskanje komaraca, a sada su prilagođeni za nove uslove, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za B92. Zamenik gradonačelnika najavio je da će se od sutra objavljivati i broj zaraženih po beogradskim […]