Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja za Zadušnice

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” saopštilo je da će u subotu, 10. oktobra, na svim grobljima biti zabranjen ulazak automobilima od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova, a iz „Pogrebnih usluga” apeluju na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice.

U nedelju, 11. oktobra, kapije će biti otvorene za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima – Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. U slučaju potrebe, prevoz će biti obezbeđen i na groblju Zbeg. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima biti na usluzi i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

IZ JKP „Pogrebne usluge” apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Roditeljima koji dolaze na groblja sa decom preporučuje se da vode računa o njihovom kretanju pošto je na groblju zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Ako ste propustili