Za obrazovanje migranata u Srbiji četiri miliona evra

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje kriznim situacijama Hristosom Stilijanidisom i tom prilikom ga obavestila o modalitetima rešavanja migrantske krize.

Brnabić je istakla da je veoma zadovoljna načinom na koji je Srbija do sada rešavala migracionu krizu, i dodala da je uključivanje dece migranata u primarni obrazovni sistem značajno doprinelo poboljšanju situacije.

Ona je naglasila da će Srbija nastaviti da aktivno radi na iznalaženju celovitog rešenja krize, kao i da daje puni doprinos kroz konstruktivne predloge i konkretne poteze.

Stilijanidis je istakao da se uverio u to da je Srbija pouzdan partner, i najavio humanitarnu pomoć našoj zemlji u vrednosti od četiri miliona evra, pre svega namenjenih obrazovanju dece migranata, kako bi što pre stekli stručno obrazovanje i uključili se u normalne tokove života.

On je dodao da je Srbija važan partner Evropske unije, kao i da ima jasnu evropsku budućnost.,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili