Vulin dočekao Novu godinu sa vojnicima u Pančevu

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin dočekao je Novu godinu sa pripadnicima 250. raketne brigade u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu, i tom prilikom poručio da će pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VS) dati sve od sebe da godina ispred nas bude mirna, sigurna i stabilna.

Vulin, koji je ovu jedinicu posetio zajedno sa načelnikom Generalštaba VS Ljubišom Dikovićem, je svim građanima Srbije, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Srbije čestitao 2018. godinu i poželeo da ova godina bude vredna pamćenja i vredna ponavljanja.

On je rekao da će se pripadnici sistema odbrane ponašati na isti način i naredne godine i da će svaka noć biti mirna, sigurna i branjena, poput ove.

Godina pred nama biće godina nastavka obnove Vojske Srbije, poboljšanja materijalnog položaja svih njenih pripadnika, ali i godina u kojoj će svi naši građani osetiti dobrobiti politike štednje, rada i stabilnosti, istakao je ministar.

Bez snažne i stabilne Vojske, kako je poručio, nema sigurnog regiona, nema ni Srbije kojoj se nadamo, koju volimo i kojoj se radujemo.

Diković je podsetio na to da u novogodišnjoj noći za bezbednost građana Srbije brine preko 2.800 pripadnika Vojske Srbije, što u Kopnenoj zoni bezbednosti, što na državnoj granici, što u snagama za zaštitu vazdušnog prostora.

Svim pripadnicima Vojske, odavde sa vatrenog položaja, želim srećnu 2018. godinu, koja će, siguran sam, biti dosta bolja i koja će pozitivno uticati na sve ono što ćemo raditi na povećanju borbene sposobnosti naših jedinica, što nam je i osnovni zadatak, poručio je on.

Zastupnik komandanta 250. raketne brigade pukovnik Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici.

Popović je podsetio na bogatu tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja zbog podviga u odbrani od NATO agresije 1999. godine, kao i na nedavne uspehe koje je njegova jedinica postigla na gađanju u Bugarskoj.

Najodgovornijim licima u sistemu odbrane pripadnici 3.raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu „Neva“. Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili