Vulin dočekao američke padobrance

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na Aerodromu Batajnica dočeku pripadnika Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, koji će sa pripadnicima Vojske Srbije, u narednim danima, realizovati zajedničke padobranske aktivnosti.

Osim ministra odbrane, američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekali su i zamenik ambasadora SAD u Srbiji Kurt Doneli, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

U narednih pet dana, u sklopu međunarodne vojne saradnje, oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vićenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu.

Prema planu, na aerodromima Batajnica, Kovin i Lisičiji jarak planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona C-130 „Herkules“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto.Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili