Vujović na zasedanju MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović prisustvovaće tradicionalnom prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke, koje će u Vašingtonu okupiti svetsku finansijsku elitu.

Guverneri centralnih banaka, ministri finansija i predstavnici najvažnijih finansijskih institucija okupiće se u sedištu MMF-a i Svetske banke kako bi učestvovali na susretima koji zvanično traju od 20. do 23. aprila.

Vujović će se, tokom trajanja skupa, sastati sa zamenikom izvršnog direktora MMF-a Tao Zangom i direktorom MMF-a za Evropu Polom Tomsenom.

On će takođe razgovarati i sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom, direktorom Svetske banke za zapadni Balkan Elen Goldstin i izvršnim direktorom Svetske banke Vernerom Gruberom, koji u Bordu direktora te institucije predstavlja i Srbiju.

Ministar će imati izlaganje i na Trećoj međunarodnoj konferenciji o porezima, koju organizuju MMF i Svetska banka, a učestvovaće i u radu Razvojnog komiteta Svetske banke, kao i na okruglom stolu ministara i guvernera centralne, istočne i jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ako ste propustili