Vučić: Uvođenje taksi anticivilizacijski čin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Vladom Srbije obratio se i građanima Srbije.

Za nas je ovakvo donošenje odluka od strane Prištine nešto što predstavlja najznačaniji pokušaj destabilizacije Srbije i u skladu sa tim smo imali sastanak i dogovorili se kako da pomognemo narodu na Kosovu. Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin, to je kršenje jednog od fundamentalnih prava i sloboda na kojima počiva savremeno društvo. Histerija u Prištini ne prestaje, oni su nas optužili za neuspeh u Interpolu,rekao je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Povucite vaše varvarske tarife, kad ih povučete spremni smo da razgovaramo“- rekao je Predsednik Srbije.

„Juče, kada sam vas obaveštavao o kretanju jedinica ka severu Kosova nisam slagao ni jedno jedino slovo, a svi u Srbiji su jedva dočekali da kažu da to nije tačno. Ja vas pitam ko je govorio istinu ja ili KFOR?“ – pitao je gospodin Vučić.

„Izjava Ramuša Haradinaja, kоji jе rеkaо da jе cilj mеra da Srbija za mеsеc dana prizna nеzavisnоst Коsоva ili ćе vlast biti srušеna na ulicama u Bеоgradu, nijе njеgоva zamisaо, vеć ju jе prоčitaо sa papira kоji jе nеkо drugi dоnео“,dodao je Predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je rekao da su Aleksandru Ćuriću prilikom napada razbili glavu na nekoliko mesta i da zato njega sad niko ne može da vidi.

„Uhapsili su Aleksandra Ćurčića, koji nema nikakve veze sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ubili su boga u njemu, rasturili mu glavu. Niko ne može da vidi kako je, jer su ga izubijali. Uhapsili su ga jer im je dobacivao,“ rekao je gospodin Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja nekoliko puta ponovio da se povuku tarife kako bi se vratili razgovorima.“Moramo da vodimo računa o našem narodu, jer smo imali mnogo ratova, moramo da vodimo računa o svakom životu, zato mirno odgovaramo na sve provokacije, zato se ne ponašamo bahato. Molimo za mir, ne pretimo nikome“, rekao je Vučić.

Ako ste propustili