Vučić: Šta više hoćete od Srbije?

Vučić je danas ponovio da ni Evropska unija, ni Priština ne poštuju dogovoreno i da stalno menjaju pravila, kao i da je sve što je iznosio u javnost ovih dana istina i i upitao: „Šta više hoćete od Srbije?“

On je rekao da je delegacija Srbije u Brisel otišla sa dobijenim temama od kojih su na stolu ostale samo dve, tako da se naša delegacija okrenula razgovoru o njima, a da je jasno rečeno da nema razgovora o Zajednici srpskih opština (ZSO).

„Tišina, nema razgovora o ZSO, rečeno je u Briselu“, ponovio je Vučić.

Sa predstavnicima EU, kako je istakao, postignut je dogovor o tome da dve strane ne komentarišu razgovore koji su nedavno vođeni u Briselu na temu Zajednice srpskih opština (ZSO).

Vučić je naglasio da se niko ne uzbuđuje oko te teme, koja je suština Briselskog sporazuma i suština za Srbe, ali da se pravi problem od zida od 80 centimetara.

„Ovi drugi neće nikakav dogovor. Kažu – sve je srpska propaganda. Kada damo ono što traže, oni kažu: puj pike, ne važi. Samo neka kažu šta sam slagao i neću biti ono što sam danas. Nisam lud, ovo Srbiji najmanje odgovara, ekonomija ide nabolje, ali nekom očigledno odgovara“, rekao je Vučić.

Premijer je podsetio da je EU najavila da će upozoriti onoga ko prvi prekrši dogovor.

„Sad ja vas pitam da li je Dojče vele na srpskom ili na albanskom objavio prvi informaciju. Da li je prvi izašao Tači ili Mustafa sa izjavom… Što nisu reagovali?“, upitao je Vučić.

Foto/izvor:Vlada Srbije,Beogradske vesti

Ako ste propustili