Vučić primio čestitku predsednika SAD Donalda Trampa

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, koji mu je uručio čestitku predsednika Donalda Trampa, povodom pobede na predsedničkim izborima u Srbiji.

U čestitki američkog predsednika se kaže:

„Primite moje najsrdačnije čestitke povodom izbora za predsednika Srbije.

Izbori su održani u ključnom trenutku za Srbiju. Radujem se daljem jačanju saradnje između naših zemalja. Drago mi je da imamo priliku da radimo na zajedničkim prioritetima, posebno na daljem jačanju bilateralnih i ekonomskih veza, unapređenju evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa sa Kosovom, kao i na pomirenju u regionu.

Nastavićemo da podržavamo napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu zapadnog Balkana. Takođe, postoje i nerešena pitanja u našim bilateralnim odnosima, koja mogu biti rešena jedino uz neprekidno angažovanje srpskih lidera na najvišem nivou.

Budućnost nosi i izazove i mogućnosti. Obeležavajući 135-godišnjicu naših bilateralnih diplomatskih odnosa, radićemo na unapređenju zajedničkih ciljeva, promovisati globalnu stabilnost i postizanje mira i prosperiteta“, navodi se u čestitki američkog predsednika Donalda Trampa.

Foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili