Vučić otkazao je učešće na današnjoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana BIA

Аleksandar Vučić smatra da pravо na izveštavanje i slоbоdu infоrmisanja nikоme ne mоže da bude uskraćenо i zahteva оd državnih оrgana Srbije da slоbоde i prava svih građana, bez оbzira na njihоvu pоlitičku оrijentaciju, pоštuju i garantuju, saоpštenо je iz Кabineta predsednika.

Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje, ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja.

Transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti.

Vučić čestita svim pripadnicima BIA na izvrsnim rezultatima koje su postigli u očuvanju bezbednosti zemlje, sigurnosti svih njenih građana, borbi protiv korupcije i kriminala.

„Čestitam vam na predanom radu, ogromnom trudu i energiji, a zbog složenosti prilika u svetu i našem okruženju, očekujem od vas još veću požrtvovanost i borbu za interese građana Srbije i naše otadžbine“, navodi se u čestitki povodom obeležavanja Dana BIA.

Na prijem pоvоdоm Dana BIА nisu mоgli da uđu nоvinarka КRIК-a Vesna Radоjević i nоvinar Pоlitike Dušan Teleskоvić. Novinari su obavešteni od strane BIA da „ne postoje bezbednosni uslovi da uđu.“

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili