Voda za piće je u Beogradu bezbedna

Zbog širenja preko društvenih mreža vesti, da je voda za piće u Beogradu zagađena, obratio se zamenik gradonačelnika Goran Vesić građanima.

Gospodin Vesić je rekao da je voda za piće u Beogradu bezbedna za piće i da je mnogo bolja od nekih flaširanih voda. On je takođe skrenuo pažnju da širenje lažnih informacija je krivično delo i da su nadležne službe obaveštene o ovom.

„Lažne vesti su se velikom brzinom proširile. Oni koji su ih širili su ološ, već smo pokrenuli postupak da se, kada budu otkriveni, i sankcionišu“,rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je jedino ko je ovlašćen da upozorava građane o stanju kvaliteta vode Gradski zavod za javno zdravlje i JKP Vodovod i kanalizacija koji imaju obavezu da o stanju obaveste grad Beograd.

„Ne postoji mogućnost da dođe do promene kvaliteta vode a da to prođe ljudima i institucijama koje to kontrolišu. Oni su odgovorni prema zakonu i u obavezi su da obaveste javnost o tome „, istakao je gospodin Vesić.

Jedna od poruka koja kruži društvenim mrežama a koja je po rečima gradskih čelnika neistinita je:

„Dobili info sad. Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom pun kancerogenih čestica. Sad mi je javila drugarica jer joj muž radi u vodovodu. Pazi, ne znam koliko je istinito ali ono čisto dva dana iskulirajte. Od jedne drugarice“…

Ako ste propustili