Voda za piće je u Beogradu bezbedna

Zbog širenja preko društvenih mreža vesti, da je voda za piće u Beogradu zagađena, obratio se zamenik gradonačelnika Goran Vesić građanima.

Gospodin Vesić je rekao da je voda za piće u Beogradu bezbedna za piće i da je mnogo bolja od nekih flaširanih voda. On je takođe skrenuo pažnju da širenje lažnih informacija je krivično delo i da su nadležne službe obaveštene o ovom.

„Lažne vesti su se velikom brzinom proširile. Oni koji su ih širili su ološ, već smo pokrenuli postupak da se, kada budu otkriveni, i sankcionišu“,rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je jedino ko je ovlašćen da upozorava građane o stanju kvaliteta vode Gradski zavod za javno zdravlje i JKP Vodovod i kanalizacija koji imaju obavezu da o stanju obaveste grad Beograd.

„Ne postoji mogućnost da dođe do promene kvaliteta vode a da to prođe ljudima i institucijama koje to kontrolišu. Oni su odgovorni prema zakonu i u obavezi su da obaveste javnost o tome „, istakao je gospodin Vesić.

Jedna od poruka koja kruži društvenim mrežama a koja je po rečima gradskih čelnika neistinita je:

„Dobili info sad. Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom pun kancerogenih čestica. Sad mi je javila drugarica jer joj muž radi u vodovodu. Pazi, ne znam koliko je istinito ali ono čisto dva dana iskulirajte. Od jedne drugarice“…

Next Post

Golman iz Kolumbije Rene Higuita koji stvorio svoju istoriju ( Video)

Чет јун 14 , 2018
Bivši golman Kolumbije Hose Rene Igita Zapata bio je poznat po ekscentričnom stilu igre. Utakmice reprezentacije Kolumbije su gledane samo zbog njega jer je mnogo rizikovao kao čuvar gola. Upuštao se u driblinge pred goloma neretko i prelazio na suprotan deo terena protivničkog tima kako bi postigao gol. Za reprezentaciju Kolumbije odigra […]