Vlada Republike Srbije je ukupno izdvojila 169 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju škole u Senti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu ”Turzo Lajoš” u Senti, u kojoj su u toku radovi na popravci krova i centralne fasade, i tom prilikom poručio da obnova školskih objekata predstavlja značajan deo ulaganja u obrazovanje.

Za sanaciju dela ove obrazovne ustanove izdvojeno je 16 miliona dinara, a u planu je i njena komplentna rekonstrukcija, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Šarčević se tokom posete Senti sastao sa predsednikom opštine Rudolfom Cegledijem, posetio izdvojeno odeljenje Osnovne škole ”Stevan Sremac” u Tornjošu i zajedno sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije Markom Blagojevićem obišao zgradu koju dele tri srednje škole – Gimnazija, Medicinska škola i Ekonomsko-trgovinska škola.

Ministar je ukazao na to da Senta, što se srednjih škola tiče, ima dobro rešenje, koje je predviđeno novim zakonom, a to je školski centar, ocenivši da je potpuno prirodno da svi srednjoškolci budu zajedno, kako bi sve resurse mogli da se koriste ravnopravno, kao i profesorski kadar.

On je istakao da je zgrada jako stara i da se uslovi rada u ovoj školi moraju poboljšati.

Blagojević je najavio početak radova na obnovi škole krajem januara, a njihov završetak do septembra, ukazavši na to da se obnovom umnogome unapređuju uslovi u ovoj ustanovi, funkcionalnost, energetska efikasnost, kao i bezbednost i konfor budućih generacija.

Tražimo način da obezbedimo i održiv način grejanja, koji predstavlja veliki problem, naveo je Blagojević i istakao da se nada da će se u tome uspeti do kraja sledeće godine.

Vlada Republike Srbije je ukupno izdvojila 169 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju škole u Senti, dok je Vlada Republike Mađarske uložila 47 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili