Vlada povećava broj vaučera za odmor u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Vlada Srbije naredne godine povećati broj vaučera sa 40.000 na 60.000 kako bi, pored penzionera, odmor sebi mogli da priušte i oni koji su nezaposleni, ili imaju mala primanja.

Vučić je, nakon obilaska Prolom banje, rekao da je ta banja iskoristila vaučere i da sada ima 150.000 noćenja, i izrazio nadu da taj broj može da bude i 200.000.

Premijer je ponovio da je namera Vlade Srbije da razvija Toplički okrug i da prazna zemlja nikom ništa ne znači, zbog čega će Vlada ulagati, ali i kontrolisati rezultate svuda gde to čini.

On je naglasio da je njegova politika ekonomski zdrava i uspešna Srbija, i ponovio da je Kuršumlijska banja, koja je zatvorena 2005. godine, primer nedomaćinskog odnosa i urušavanja Srbije.

Vučić je dodao da je razgovarano i o problematičnom „Simpo šik“ doo Kuršumlija pogonu i načinima da se u tom slučaju pomogne, i potvrdio da postoji mogućnost da se, u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, dovedu novi investitori.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Next Post

Policija još traga za pljačkašima u Žarkovu

Пон окт 17 , 2016
Dva nepoznata muškarca opljačkali su jutros oko 8h menjačnicu u Žarkovu. Oni su uz pretnju oružjem u Trgovačkoj ulici oteli iz menjačnice oko milion dinara. Radnica zaposlena u menjačnici je pritom povređena od udaraca od strane napadača. Policija je blokirala nekoliko zgrada u Trgovačkoj ulici zbog sumnje da se osumničeni […]