Vlada nije obeshrabrena najavljenim datumom prijema Srbije u EU 2025. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ocenili su danas da je datum za prijem naše zemlje u EU važan kao okvir, ali da je najvažnije da se sprovedu reforme u korist građana i Srbije.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije nije obeshrabrena najavljenim datumom prijema Srbije u EU 2025. godine, naglasivši da su evropske integracije značajne pre svega zbog nas samih, naših građana i privrede, a ne EU.

Ljudi u EU su naši prijatelji i partneri, a sve što mi danas radimo činimo zbog nas samih, naglasila je ona, dodavši da bi bilo odlično da znamo datum kada će Srbija biti u Uniji, ali da je to manje važno od toga da iskreno i suštinsko sprovodimo reforme.

Naš put ka EU vidim na tri stuba – jedan je ekonomsko jačanje i reforme, to je ono gde smo najviše napredovali u poslednje tri godine, drugi je reforma javne uprave, a treći vladavina prava, kako bismo imali efikasnije sudstvo, naglasila je premijerka.

Sva ta tri stuba doprinose boljem kvalitetu života nas samih, i bez obzira na to koje godine treba da pristupamo, ovo radimo kako bismo kao društvo bili pravedniji, javna uprava transparentnija, i imali sve manje korupcije,ocenila je Brnabić.

Prema njenim rečima, to činimo i da bismo imali privredu koja je dinamična, poslovno okruženje koje je stabilno i predvidivo, kao i kako bismo mogli da pružimo podršku malim i srednjim firmama i imali sudstvo koje je efikasnije.

Izvor: Vlada Srbije/Beogradske vesti

Ako ste propustili