Vlada najoštrije osuđuje terorističke napade u Pakistanu

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća premijeru Islamske Republike Pakistan Muhamadu Navazu Šarifu povodom tri odvojena teroristička napada u istom danu u Pakistanu

„Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o terorističkim napadima u jednom danu u Vašoj zemlji i to na kraju meseca Ramazana, kada Vaš narod ne sme da žali, već treba da proslavi jedan od svojih najvećih praznika.

Dozvolite mi da Vam u ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime prenesem izraze najiskrenijeg saučešća zbog gubitka nevinih života.

Koristim ovu priliku da izrazim najoštriju osudu ovih i svih drugih terorističkih akata čiji je je jedini cilj ubijanje ljudi, pokušaj izazivanja haosa i atak na civilizacijske vrednosti savremenog sveta, ali i na pravo svakog čoveka da slobodan od straha živi i stvara.

U ime Vlade Republike Srbije prenosim našu bezrezervnu spremnost da na svaki mogući način, u saradnji sa Vama i svima onima koji, kao i mi, osuđuju ovakve varvarske akte, pružimo svoj maksimalni doprinos iskorenjivanju ovog najvećeg zla današnjice“, navodi se u telegramu saučešća.

Next Post

Velike mogućnosti za dalje unapređenje prijateljskih odnosa sa Kanadom

Суб јун 24 , 2017
Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa generalom, poslanikom i parlamentarnim sekretarom ministra spoljnih poslova Kanade Endruom Leslijem, koji je prisustvovao prijemu povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dačić je sinoć poželeo dobrodošlicu Lesliju, koji je dobar poznavalac situacije na […]