Veliki značaj nesmanjenog angažovanja Unmika

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i specijalni predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šef Unmika Zahir Tanin razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, perspektivi dijaloga Beograda i Prištine i delovanju Unmika.

U razgovoru je naglašen značaj daljeg nesmanjenog angažovanja ove misije u oblastima ključnim za opstanak, normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Dačić je, u kontekstu pokušaja izmene formata sednica Saveta bezbednosti o radu Unmika, podvukao da je za Srbiju i za stabilnost u regionu veoma važno nastaviti, kao i do sada, sa redovnim i transparentnim razmatranjem svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji dok je na snazi Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244.

Prvi potpredsednik Vlade je Taninu izrazio posebnu zahvalnost na uloženim naporima u implementaciji mandata Unmika, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti sa njegovim sprovođenjem u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Tanin boravi u redovnoj poseti Beogradu pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenu radu Unmika, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ako ste propustili