Velike mogućnosti za dalje unapređenje prijateljskih odnosa sa Kanadom

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa generalom, poslanikom i parlamentarnim sekretarom ministra spoljnih poslova Kanade Endruom Leslijem, koji je prisustvovao prijemu povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić je sinoć poželeo dobrodošlicu Lesliju, koji je dobar poznavalac situacije na Balkanu, i izrazio zadovoljstvo što se ponovo, za manje od godinu dana, susreću u Beogradu.

On je iskazao zahvalnost na njegovom ličnom angažmanu i iznošenju stavova tokom krize na prostoru bivše SFRJ, koji su doprineli objektivnijem informisanju međunarodne zajednice o zbivanjima na terenu, što je za Srbiju bilo od posebnog značaja.

Sagovornici su razgovarali o ulozi Srbije u regionu, evropskim integracijama i o odnosu dveju zemalja sa NATO-om i Ruskom Federacijom, ali i o rigidnosti kanadske vizne politike za građane Srbije.

Dačić je ukazao na to da su za Srbiju odnosi sa Kanadom veoma važni i da bi redovan politički dijalog doprineo boljem razumevanju u cilju podizanja prijateljskih odnosa dveju zemalja na viši nivo.

Obostrano su uočene mogućnosti za dalje unapređenje prijateljskih odnosa dveju država kroz budući razvoj trgovinske, ekonomske, univerzitetske i kulturne saradnje.

Sa kanadske strane je izražena spremnost i za pružanje pune podrške našoj zemlji u sprovođenju reformskog procesa na njenom putu ka EU.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili