Uvođenje panik tastera za veću sigurnost građana

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je našoj zemlji potrebno sistemsko rešenje za zaštitu žena i dece, pri čemu je uvođenje panik taster sistema prvi korak u tom procesu.

Mihajlović je, u razgovoru sa direktorom austrijske kompanije „Sian mobajl sikjuriti“ Peterom Arnotom, navela da je pristup panik tasteru, kojim se alarmiraju nadležne institucije, kao što su policija ili hitna pomoć, od velikog značaja za obezbeđivanje sigurnosti građana.

Prema njenim rečima, uspostavljanje bezbednosne platforme, koja podrazumeva uvođenje panik tastera, internet zaštitu i posebno zaštitu dece, predstavlja korak napred ka pružanju bolje usluge građanima, ali i doprinos procesu digitalizacije Srbije.

Bezbednost građana, a naročito žena i dece, žrtava porodičnog i partnerskog nasilja, jedan je od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, poručila je ona.

Arnot je iskazao zahvalnost Mihajlović na mogućnosti da predstavi rešenja koje „Sian mobajl sikjuriti“, kao uspešna austrijska kompanija, pruža milionima korisnika i klijenata širom sveta.

Drago nam je što je Srbija prepoznala značaj pružanja ove vrste zaštite svojim građanima. Na taj način, ona može da postane primer dobre prakse zemljama u regionu i Evropskoj uniji, zaključio je on a saopštavaju iz Vlade Srbije

Ako ste propustili