Usvojena Uredba o programu obnove objekata zbog poplava i grada

lada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, oštećenih ili porušenih usled dejstva poplava i grada u maju i junu 2018. godine.

Vlada je opredelila sredstva u iznosu od 400.000.000 dinara za lokalne samouprave u kojima je proglašena vanredna situacija nastala usled kišnih padavina i grada i u kojima je urgentno neophodno sprovođenje programa sanacije ili izgradnje novih objekata javne namene.

Vlada je usvojila Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove infrastrukture, koja je u nadležnosti jedinice lokalne samouprave oštećene ili porušene usled dejstva poplava i grada u maju i junu 2018. godine.

Za državni program obnove komunalne infrastrukture, mostova, puteva drugog reda i sanacije klizišta na pojedinim putnim pravcima, Vlada Srbije obezbedila je sredstva u iznosu od 1.650.500.000 dinara.

Neophodno je da se u što kraćem roku, preko jedinica lokalne samouprave, saniraju posledice poplavnog talasa na objektima za vodosnabdevanje i kanalizacionoj mreži i normalizuje stanje na putevima, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje svakodnevnog života stanovništva u ovim područjima.

Na današnjoj sednici, Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja sredstava za nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2018/2019. godini.

Strategijom razvoja informacionog društva u Republici Srbiji do 2020. godine, oblast e-obrazovanja utvrđena je kao strateški prioritet.

Nakon šest sprovedenih ciklusa nagradnog konkursa „Digitalni čas“, koji je naišao na izuzetan odziv kod nastavnika osnovnih škola i postigao pozitivne efekte kada je u pitanju razvoj savremenog informacionog društva, doneta je odluka da se nastavi sa ovim programom i za njegovu realizaciju je izdvojeno 3.000.000 dinara.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili