Usvojen set zakona u oblasti odbrane

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas set zakona iz oblasti odbrane, među kojima su Zakon o vojnom obrazovanju, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, kao i Zakon o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.
Takođe, usvojen je Godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini.

U okviru seta zakona u oblasti odbrane, poslanici su potvrdili i Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Države Izrael u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom.

Skupština je potvrdila i Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.

Takođe, potvrđen je i Memorandum između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, kao i Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili