Uspostavlja se linija EKO 2

Od ponedeljka 24.01.2021. godine uspostavlja se nova linija JLPP oznake EKO 2, na relaciji od terminusa „Dorćol (SRC Milan Gale Muškatirović)“ do terminusa „Beograd na vodi“.

Na osnovu strateškog opredeljenja grada Beograda da se u narednom perodu izvrši modernizacija voznog parka JKP „GSP Beograd“ nabavkom novih vozila na električni pogon, kao i pogonom na komprimovani gas, u proteklom periodu završena je nabavka novih 10 vozila na električni pogon. U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz je u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu i prevoznikom JKP „GSP Beograd“, odredio elemente i trasu nove linije JLPP sa vozilima na električni pogon u najužoj centralnoj zoni grada. Uspostavljanjem nove EKO linije, stvoreni su preduslovi za ukidanje autobuske linije br. 22A.

Trasa nove linije JLPP oznake EKO 2 je: SRC „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ“ – Tadeuša Košćuška – Pjarona De Mondezira – Uzun Mirkova – Studentski trg – Vase Čarapića – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Balkanska – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – BEOGRAD NA VODI.

Pored postojećih, na liniji će biti su uspostavljena i nova stajališta:

  • „Solunska“ – u ulici Tadeša Košćuška;
  • „Cara Uroša“ – u ulici Uzun Mirkova;
  • „Savski most“ – u ulici Bulevar Vudroa Vilsona;
  • „Savski park“ – u ulici Bulevar Vudroa Vilsona;
  • „Studentski trg“ – u ulici Uzun Mirkova;
  • „Kalemegdan“ – u ulici Pjarona de Mondezira.

Na liniji će raditi 8 vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

Izvor: Sekretarijat za javni saobraćaj

Ako ste propustili