Uskoro rekonstrukcija OŠ “Branko Radičević“ na Novom Beogradu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će uskoro početi radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Branko Radičević“ na Novom Beogradu, za koje je izdvojeno oko 18 miliona dinara.

Šarčević je, nakon obilaska ove škole u Bloku 45, naveo da je toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, koja je izgrađena davne 1975. godine, potrebna ozbiljna rekonstrukcija.

Najpre će biti obnovljeni fasada i stolarija zbog energetske efikasnosti, a, budući da novo doba zahteva jaču struju i mnogo više klima-uređaja i računara, neophodno je da se uradi mnogo toga u školi, objasnio je on.

Ovo je jedna od sedam škola u Beogradu koja ima bazen, a koji, takođe, treba obnoviti, rekao je ministar, dodavši da sve škole u Srbiji izgrađene pre više od 40 godina zahtevaju kompletnu obnovu.

Prema njegovim rečima, prošle godine je izdvojeno gotovo četiri milijarde dinara za rekonstrukciju 396 škola u Srbiji.

Ove godine su nam ambicije mnogo veće, s obzirom na to da mnoge škole nemaju sale, na čemu će se raditi, naveo je Šarčević, uz napomenu da je cilj da se u što kraćem roku sve škole osveže i dobiju novo ruho.

Sve rekonstrukcije se izvode kvalitetno i temeljno, kako bi to koristilo učenicima i zaposlenima i narednih 30 godina, zaključio je ministar,saopšatavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili