Uskoro nova mreža škola u Srbiji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević obišao je danas u Sokobanji radove na obnovi Srednje škole „Branislav Nušić“, za čiju je rekonstrukciju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 78 miliona dinara.

Šarčević je tom prilikom naveo da je do sada završena prva faza rekonstrukcije – obnovljena je fasada, zamenjeni stolarija i elektroinstalacije, a postavljena je i nova rasveta, kao i novi sistem grejanja.

Ministar je ukazao na to da se, osim rekonstrukcije starih objekata, intenzivno radi i na digitalizaciji sistema obrazovanja kako bi deca imala dobre uslove za učenje i sport.

On je tokom sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave ukazao na važnost osnivanja opštinskog saveta roditelja i jačanja uloge aktiva direktora, najavivši da će opštine uskoro biti kontaktirane u vezi sa novom mrežom škola.

Mreža škola ne odgovara sadašnjim potrebama, mnoga rešenja su loša i skupa, ali prevashodno pedagoški loša, rekao je ministar i dodao da će se pri izradi nove mreže obrazovnih ustanova voditi računa o ljudskim i materijalnim resursima.

Cilj je da, gde god je to moguće, obezbedimo celodnevnu nastavu, a da neiskorišćene objekte upotrebimo prevashodno u svrhu đačkog turizma, koji će biti mnogo primereniji i učenicima i roditeljima, poručio je Šarčević.

Ministar je tokom posete Sokobanji obišao i Osnovnu školu „Mitropolit Mihailo“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili