Urušio se deo zgrade na Vračaru

Deo zgrade u Vidovdanskoj ulici broja 2 urušio se deo zgrade i srećom nema povređenih , a građani su evakuisani.

U blizini urušene zgrade kopaju se temelji za stambeni objekat, pa je građevinska inspekcija izašla na teren kako bi utvrdila razloge urušavanja zgrade i ugrožavanja bezbednosti stanara u Vidovdanskoj broj 2.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je za Tanjug da će sutra biti podnete krivične prijave protiv odgovornih za urušavanje zgrade. On je takođe izjavio da je pet porodica smešteno u hotel „Slavija“, što će platiti opština Vračar, a da dve porodice imaju svoj smeštaj.

„Očigledno investitor koji je počeo da gradi zgradu pored urušene nije dobro uradio zaštitu, odnosno nije imao dobar projekat statike“, izjavio je gospodin Vesić za Tanjug.

SEKRETARIJAT ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta u Vidovdanskoj ulici broj 4, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Investitor poseduje građevinsku dozvolu od 22. aprila 2021. godine i prijavu radova od 14. maja 2021. godine.

Danas, 16. jula, došlo je do urušavanja objekta na susednoj parceli. Građevinska inspekcija izvršila je hitan inspekcijski pregled predmetne lokacije i tom prilikom utvrđeno je da izvođač radova nije izveo obezbeđenje temeljne jame shodno odobrenom projektu obezbeđenja temeljne jame.

Po hitnom postupku biće doneto rešenje o zabrani korišćenja urušenog objekta. Takođe, u toku je donošenje rešenja kojim će investitorima i izvođaču radova biti naređena hitna obustava svih radova, osim radova na obezbeđenju temeljne jame. Na licu mesta građevinski inspektor je izrekao usmeni nalog za navedeno. Građevinska inspekcija će podneti odgovarajuće krivične prijave protiv svih odgovornih lica, investitora, izvođača, stručnog nadzora.

Izvor: Beogradske vesti / Tanjug / Beokom

Ako ste propustili