Uručene stipendije studentima Pravnog fakulteta

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović uručili su danas 100 stipendija u iznosu od 10.000 dinara mesečno najboljim studentima te obrazovne ustanove.

Šarčević je, odavši priznanje studentima koji u teškim uslovima ostvaruju odlične rezultate, podsetio i na to da Pravni fakultet dodeljuje stipendije već osmu godinu zaredom.

On je, takođe, rekao da je pri kraju izrada novog zakona o visokom obrazovanju, u kojem će mnoge odredbe biti popravljene u odnosu na postojeći.

Za bolji materijalni status studenata, kako je ocenio, biće važan i rast privrede u narednoj godini, ali i saradnja sa kompanijama, na čemu resorno ministarstvo intenzivno radi.

Ministar je naveo i da je sa Ambasadom Izraela u Beogradu razgovarano o saradnji u domenu naučnih istraživanja i razmeni studenata.

Avramović je precizirao da su najvažniji kriterijumi za dodelu stipendija bili uspeh i materijalno stanje studenata, pri čemu stipendiju nije dobio nijedan student koji nema prosečnu ocenu ispod osam i koji nije položio sve ispite iz prethodne godine.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili