Uređene lokalne saobraćajnice u šabačkom naselju Šumice

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, posle žalbi velikog broja građana da lokalne vlasti nisu ništa uradile po pitanju infrastrukture, u zajedničkoj akciji sa „Koridorima Srbije“ i preduzećem “Vojput”, uredilo lokalne saobraćajnice u naselju Šumice i time rešilo problem koji je mučio sve građane u tom delu Šapca.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je tim povodom da su za Vladu Srbije svi građani jednaki i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rešilo problem koji je Grad Šabac namerno ignorisao.

Mihajlović je navela da je za problem građana naselja Šumice saznala na prijemu građana u Šapcu, održanom 23. januara u Mesnoj zajednici Donji Šor.

Prema njenim rečima, na sastanku je dogovoreno da se odmah krene u rešavanje problema, tako što će se saobraćajnice u tom naselju posuti slojem kamena kako bi đaci bezbedno dolazili do škole, a naselje dobilo uređen put.

Ova akcija treba da bude primer za lokalne vlasti u Šapcu kako se rešavaju problemi građana. Još jednom pozivam gradonačelnika i lokalne funkcionere da izađu iz svojih kancelarija, razgovaraju sa svima i počnu da rešavaju probleme, poručila je ona.

Niko nema pravo da deli građane, ljudi u Bukoru ili u Šumicama jednako zaslužuju da imaju bezbedan put, komunalnu infrastrukturu i normalne uslove za život, kao i građani u drugim delovima Šapca, istakla je Mihajlović.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili