Upravni odbor Narodnog pozorišta dao ostavku

Upravni odbor Narodnog pozorišta obavestio je u otvorenom pismu premijera Aleksandra Vučića, ministra kulture Ivana Tasovca da podnosi ostavku.

“Vlada i Ministarstvo nisu Upravnom odboru, zaposlenima u Narodnom pozorištu, niti široj javnosti, dali objašnjenje zašto to nije učinjeno, i zašto podržavaju nezakonito stanje koje, prema stručnoj proceni Upravnog odbora, dovodi do sistemskog urušavanja ove važne institucije. Dana, 12.10.2015. godine UO je obustavio svoj rad, da bi još jednom ukazao na dugotrajno nelegalno stanje vezano za upravu ove institucije kulture. Tada je odlučeno da UO ne zaseda, i da svojim daljim radom ne daje legitimitet tom nezakonitom stanju”, ističe se u saopštenju Upravnog odbora Narodnog pozorišta.

Next Post

Masakr u Briselu

Уто мар 22 , 2016
Bombasi samoubice oko 8:00h aktivirali su bombi na Briselskom aerodromu i metrou oko 9:30h. Prema prvim nezvaničnim informacijama 27 ljudi je ukupno poginulo ( 11 na aerodoromu a 16 u metro ), o tačnom broju povređenih informacije se menjaju iz minuta. Podeli na FacebookPodeli na Twitter