Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio novih 26 kredita za početnike

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj na poslednjoj sednici odobrio novih 26 kredita za početnike, u ukupnom iznosu od 58,1 milion dinara, u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva.

U saopštenju se navodi da je to samo jedan od 33 programa podrške koju Vlada pruža sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika, kroz „Godinu preduzetništva“.

Program sprovodi Ministarstvo privrede, u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Od 58,1 milion dinara odobrenih preduzetnicima koji započinju biznis, 17,4 miliona dinara je u bespovratnim sredstvima, a ostatak čini povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jedanput mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Pored ovoga, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 22 povoljna kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstava.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit dostupne su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Ako ste propustili