Upis u vrtiće od 8. do 19. maja

Upis dece za mesta u predškolskim ustanovama ove godine trajaće od 8. do 19. maja. Zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

Prema podacima iz januara, beogradski vrtići moći će da prime oko 7.000 mališana, od čega oko 5.000 u jaslama i oko 2.000 u vrtićima. Na listi čekanja trenutno se nalazi 8.280 mališana – 4.902 sa prioritetom i 3.378 bez prioriteta. Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici i deca čija su braća ili sestre upisani u isti vrtić.

Izvor: Beoinfo

Next Post

Intenzivna potraga za osumnjičenim za više razbojništava

Уто апр 25 , 2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da pripadnici policije u Beogradu intenzivno tragaju za osobom sa fotografije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila više krivičnih dela razbojništva. Policija je uputila poziv svima koji imaju informaciju koja bi mogla da pomogne u identifikaciji i pronalasku ove osobe […]