Upad u RTS : Hronologija događaja

15.po redu protesti „Jedan od pet miliona“ počeli su u 18 časova ispred Filozoskog fakulteta. Nakon okupljanja počela je protesna šetnja do zgrade RTS-a.

Na platou ispred zgrade RTS-a održan je „Dnevnik slobodne Srbije“ gde je između ostalog rečeno da se traže ostavke državnog vrha. Smеna rukоvоdstva RTS,RTV i članоva RЕM. Opšti izbоri u rоku оd 6-9 mеsеci. Ukоlikо sе zahtеvi nе ispunе, cеla Srbija ćе biti pоzvana u Bеоgrad na vеlikе dеmоnstracijе 13.aprila.

19:45 – U zgradu RTS-a, u Abardarevoj ulici, su ušli jedan deo učesnika protesta i jedan od lidera opozicije Boško Obradović nakon guranja sa obezbeđenjem zgrade Radio televizije Srbije.

20:00 – U zgradu ulazi jedan broj pripadnika policije koji sprečavaju učesnike protesta da se popnu na više spratove zgrade.

Jedan od lidera opozicije Boško Obradović tražio je da budu uključeni u program uživo kako bi se obratli građanima Srbije. On je takođe dodao da ne traži da se obrati neko od političara ali da bi trebalo da se dozvoli predstavnicima protesta. Boško Obradović je pozvao sve okupljene da budu mirni i da ne lome ništa.

21:00 – Ministar Nebojša Stefanović održao konferenciju za novinare gde je pozvao sve građane koji se nalaze u zgradi RTS-a da je mirno napuste.

21:45 – Žandarmerija izvodi jednog po jednog učesnika protesta iz zgrade RTS-a.

22:15 – Žandarmerija je uspela da sve učesnike protesta izvede iz zgrade RTS-a.

22:45 – Ministar Nebojša Stefanović održao drugu konferenciju za novinare gde je rekao da je policija uspela da izvede sve učesnike protesta iz zgrade RTS-a. Takođe,objavio je i da je jedna osoba uhapšena zbog napada na policajca.

23: 00 do 00:00 – Učesnici protesta su se i dalje nalazili ispred zgrade RTS. Oko 23:30 časova na Radio televiziji Srbije,u okviru Dnevnika 3, obratio se direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Oko ponoći je jedan od lidera opozicije Boško Obradović pozvao sve okupljene da se okupe ispred zgrade Predsedništva Srbije u 12 časova jer se tada očekuje konferencija za novinare Predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ako ste propustili