Uništavanje bombe iz Drugog svetskog rata u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Sektora za vanredne situacije sutra, od 8 do 10 časova, uništiti avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je prilikom izvođenja zamljanih radova pronađena na gradilištu „Beograda na vodi“.

Stanje u kome je bomba pronađena onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu.

Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, koje će obaviti NUS, biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju.

MUP apeluje na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, spuste roletne na prozorima, udalje se od prozora i pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 časa.

U suprotnom, automobili će biti premešteni na parking kod Centra „Sava“.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 1985, navodi se u saopštenju.

Foto: Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili