Unapređenje sveukupnih odnosa sa Japanom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunićijem Marujamom da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji od istorijskog značaja za dalje unapređenje međusobnih odnosa i dijaloga dveju zemalja na najvišem nivou.

Brnabić je podsetila na to da Srbija i Japan imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa i da su u protekloj godini učinjeni značajni koraci u saradnji dveju država na svim nivoima.

Ona je istakla da je Srbija veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i za ulaganja u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i turizma.

Predsednica Vlade je izrazila uverenje da će biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu.

Ambasador Marujama je saopštio da Srbija postaje sve interesantnije tržište za ulaganje, o čemu svedoče japanske kompanije koje već posluju u Srbiji, ali i sve veći broj privrednika zainteresovanih za ulaganja u našoj zemlji.

On je naglasio da će predstojeća poseta premijera Japana, koji u Srbiju dolazi sa delegacijom privrednika, biti dobra prilika da se unapredi saradnja i prenesu iskustva, pre svega u oblasti razvoja privatnog sektora i malih i srednjih preduzeća.

Na sastanku je zaključeno da Srbija i Japan imaju dobru saradnju na međunarodnom planu, koja se ogleda u međusobnoj podršci u važnim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili