Ulaganje prigovora na rezultate završnog ispita 24. i 25. juna

Foto: Ilustracija /pixabay

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su preliminarni rezultati završnog ispita, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednju školu, objavljeni danas na sajtu https://zios.mpn.gov.rs.

U saopštenju se navodi da roditelji i drugi zakonski zastupnici učenika, koji ne mogu da ostvare uvid u test elektronskim putem, treba da se obrate matičnoj školi.

Ukoliko roditelji ne mogu da ostvare uvid u test ili eventualno imaju primedbe na rezultate testa nakon uvida, mogu da ulože prigovor prvostepenoj komisiji u sredu, 24. juna, od 8 do 15 časova.

U slučaju da roditelji nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije na uloženi prigovor, mogu se obratiti i drugostepenoj komisiji, u četvrtak, 25. juna, od 8 do 15 časova.

Prigovor za prvostepenu komisiju ulaže se na obrascu 11, a za drugostepenu na obrascu 12, koji je dostupan u školi, kao i na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pri čemu popunjen i potpisan obrazac roditelji mogu poslati školi i elektronskim putem.

Ako ste propustili